МІУ та АМПУ планують змінити розподіл квот між портовими операторами «зернового коридору»

Міністерство інфраструктури та Адміністрація морських портів України (АМПУ) розробляють нову процедуру розподілу квот між портовими операторами, які задіяні в роботі «зернового коридору».

Про це йшлося під час засідання Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві у понеділок, 13 березня, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зокрема, частина учасників наполягали на рівномірному розподілі кількості суднозаходів між портами. При цьому кожен порт має різну кількість терміналів та операторів, пропускну спроможність та їх специфіку.

«Мінінфраструктури та АМПУ, за участі Мінагрополітики, напрацьовується пілотний варіант, який дозволить розподіляти судна між терміналами, незалежно від порту, але в залежності від потужності та виду діяльності», — повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Зазначимо, що росія погодилася продовжити зернову угоду, але лише на 60 днів. Переговори між представниками ООН та росії щодо продовження «зернової угоди» почалися 13 березня у Женеві.

Україна почала онлайн переговори з партнерами з приводу продовження «зернової угоди» 7 березня. Її термін дії закінчується 18 березня.

Нагадаємо, український бізнес закликав Організацію Об’єднаних Націй і Туреччину забезпечити вільне торговельне судноплавство в Чорному морі та продовжити «зернову угоду» ще на рік, а також включити до неї Миколаївський порт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus