Фермери не розуміють суті кооперативу — експерт

Фермери часто не розуміють суті кооперативу. Вони вважають, що це фірма, яка намагається їх обдурити. Хоча тут йдеться про спільну діяльність заради досягнення мети. 

Про це на фермерському зльоті 2023 — «КООПЕРАЦІЯ НА 360°» розповів керівник UKRAINIAN AGRO CONNECTION Богдан Купріянов.

«Зараз фермери неактивні. Вони переконані, що ти хочеш на них заробити. Можливо їх дуже часто обманювали, тому вони закриті. Мені сподобався виступ нашого президента у Верховній Раді, коли він сказав, що кожен з вас повинен працювати для перемоги. Тобто жодна кооперація не допоможе, якщо фермери самі цього не захочуть», — керівник UKRAINIAN AGRO CONNECTION компанії A.G.R. Group Богдан Купріянов.

Кооператив на основі компанії A.G.R. Group створили у 2021 році. Сьогодні до нього входить 5 членів з загальним земельним банком 17 000 га землі.

«Після 24 лютого минулого року UKRAINIAN AGRO CONNECTION перебував у сплячому режимі. У вересні 2022 року я прийшов займатися цим напрямком і зараз наш кооператив набирає обертів: можемо надавати в оренду техніку, є ряд партнерів які можуть закуповувати зернові, мають свої елеватори, фермери можуть мати гарні умови співпраці», — розповів Богдан Купріянов.

Читайте також: Кооперація допоможе аграріям продати врожай за світовими цінами — думка

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus