Ринок землі в Україні продовжує працювати, є нові лідери серед областей за кількістю угод

Ринок землі в Україні продовжує працювати, а попит на землю не знижувався. У 2023 році вже продано 22 тис. га і укладено 13,5 тис. угод.

Про це в ефірі Суспільного розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик.

Після початку війни змінилася географія продажів. Якщо в перший рік лідером з продажів була Харківщина, то на сьогодні — це Черкаська та Сумська обл.

«Нових процедур на сьогодні не введено. Ринок розвивається. Попит на землю є і він не знижувався. Заборона продажу-купівлі землі стосується тих територій, на яких відбуваються бойові дії або вони є тимчасово окупованими. На решті територій працюють правила, які були запроваджені з відкриттям ринку землі», — зазначив Денис Башлик.

Він додав, що з 1 липня до 31 грудня 2021 р. в Україна уклали 66 тис. угод на площу 153 тис. га. У 2022 р., враховуючи час коли реєстри були відключені, кількість угод сягнула 53 тис. на площу 112 тис. га.

За словами міністра агрополітики Миколи Сольського, станом на січень 2023 року тимчасово окупованими залишаються понад 20% орних земель України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus