Постачання зерновим коридором впали на чверть — УКАБ

За 34-ий тиждень роботи «зернового коридору» з 20 по 26 березня 2023 року через морські порти Одеської області на експорт відправили 804,2 тис. т агропромислової продукції. Це на 26% менше, ніж тижнем раніше.

Про це повідомляє «Український клуб агробізнесу» (УКАБ).

«При цьому кількість кораблів, що були завантажені за цей тиждень, була 22 одиниці, як і попереднього тижня. Нещодавно роботу «зернового коридору» продовжено ще на 120 днів, що дає певну надію українським аграріям реалізувати свою продукцію та повноцінно здійснити весняну посівну, яка вже розпочалася», — йдеться у повідомленні.

Найбільше було відправлено:

  • кукурудзи (52% експорту за цей період);
  • пшениці (29%);
  • сої (5%).

Українська продукція попрямувала в країни Азії (Китай, Бангладеш, В’єтнам та інші), Африки (Єгипет, Алжир, Ефіопія та інші) та Європи (Іспанія, Італія та Нідерланди).

Нагадаємо, з 1 березня 2022 року по 15 березня 2023-го Україна відвантажила 54,6 млн т зернових, зернобобових, олійних культур та продуктів їх переробки. Із них — 23,4 млн т кукурудзи та 12,2 млн т пшениці. Третє місце посідає соняшникова олія — 4,3 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus