Louis Dreyfus йде з російського ринку

Французький зернотрейдер Louis Dreyfus Company (LDC) йде з російського ринку. Компанія припинить експортувати зерно з росії з 1 липня цього року.

Відповідний лист до мінсільгоспу росії надіслав гендиректор товариства «Компания Луис Дрейфус Восток» Пауло Гладчук, пишуть російські ЗМІ.

«В умовах наростаючих складнощів при експорті зерна цим підтверджуємо, що група LDC припинить експорт зерна з росії з 1 липня 2023 року», — йдеться в листі.

Компанія вивчає можливості передачі російського бізнесу і зернових активів новим власникам.

Зазначимо, що на початку війни головний офіс LDC не дав жодних публічних коментарів про російське вторгнення в Україну. У відповідь на запит Reuters пресслужба компанії повідомила, що з 4 березня LDC призупинила свою діяльність в росії.

Нагадаємо, що один із найбільших світових зернотрейдерів — компанія Viterra (агропідрозділ компанії Glencore), планує припинити експорт зерна з росії. Це дасть місцевим компаніям більше контролю над відправленнями.

Раніше російська дочірня компанія американської корпорації Cargill заявила, що припиняє експорт зерна з росії з наступного сезону.

31 березня стало відомо, що зернотрейдер Archer Daniels Midland (ADM) розглядає вихід з російського ринку. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus