Євросоюз продовжить допомагати Україні експортувати зерно

Європейська комісія планує продовжити дію «шляхів солідарності» для імпорту зерна з України. В подальшому будуть враховуватися застереження країн, фермери яких відчули негативний вплив такого рішення.

Про це заявила речниця Єврокомісії на брифінгу у Брюсселі, пише «Європейська правда»

За її словами, термін, на який призупинили тарифи на імпорт з України, закінчується в червні. Єврокомісія запропонувала продовжити їх ще на рік.

«Комісія повністю віддана подальшій підтримці України і посилювати її торгівлю, яка сильно постраждала через війну. Саме тому ми запровадили шляхи солідарності. Водночас ми розуміємо, що цей додатковий імпорт з України чинить певний тиск на шляхи постачання, зокрема, у країнах, що межують з Україною»,  заявила речниця.

20 березня Єврокомісія запропонувала перший пакет заходів підтримки для фермерів на яких вплинув додатковий імпорт з України.

Зазначимо, що Польща отримає 60 млн євро компенсації через наплив українського зерна.

Читайте також: Польські фермери закидали міністра сільського господарства яйцями через українське зерно. Чи дійсно винні українські експортери?

Нагадаємо, Польща готується запровадити обмеження щодо ввозу зерна з України. Це необхідно, щоб імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку.

Виконано за допомогоюDisqus