Нам пообіцяли, що обмеження застосують і після 5 червня — польський міністр про заборону імпорту з України

Польща, Болгарія, Румунія, Словаччина і Угорщина хочуть продовжити обмеження імпорту товарів з України та вимагають збільшити компенсації для своїх фермерів.

Про це пише польське видання РАР.

Ці 5 країн Східної Європи подадуть заявку до ЄС із проханням продовжити обмеження імпорту пшениці, кукурудзи, ріпака і соняшника з України, яке наразі діє до 5 червня.

«Нам пообіцяли, що обмеження застосують і після 5 червня», — заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус.

Крім того, ці держави проситимуть збільшити допомогу аграріям із загального бюджету Євросоюзу, бо кошти з антикризового фонду уже використали.

Читайте також: Зерно під конвоєм. До українських експортерів відношення як до злочинців, які торгують наркотиками — Сергій Орловський

Польща продовжить контролювати ввезення борошна, м'яса птиці, яєць та фруктових соків. 

«Ми будемо здійснювати повний моніторинг цих продуктів, які поступають до нас із України, контроль на кордоні, а також контроль транзиту чотирьох продуктів. Ми будемо супроводжувати ці продукти і потурбуємося, аби їх експортували із Польщі», — додав Телус.

Нагадаємо, Європейська комісія у вівторок, 2 травня, ухвалила тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України. Заборона на імпорт стосується української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Вона спрямована на усунення логістичних проблем, пов'язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Виконано за допомогоюDisqus