У Польщі перевізники перекрили трасу і вимагають змінити систему дозволів для української сторони

З 12 години 4 травня представниками польських перевізників розпочали страйк перед пунктом пропуску «Дорогуськ». За попередньою інформацією страйк погоджено з правоохоронними органами Польщі до 3 червня. 

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Основною причиною проведення акції протесту є скасування рішення про відміну дозвільної системи щодо українських перевізників.

Проте продовжуватиметься пропуск: 

  • на виїзд з Польщі — товарів гуманітарної допомоги, живих тварин, рейсових автобусів, 
  • на в'їзд до Польщі — рейсових автобусів та товарів, що прямують через Польщу транзитом. Вони, як і раніше, підлягають конвоюванню, можливості якого обмежені.

Інформацію про блокування кордону підтвердив і голова Конфедерації у Любельському воєводстві та власник транспортної компанії Рафал Меклер. Він заявив, що протестувальники пропускатимуть у Дорогуську одне авто на годину.

«Чому ми тут? Домагаємось зміни системи дозволів в української сторони. Маємо докази, що українська сторона виставляє штрафи польським перевізникам за брак дозволів. Наче дозволів нема, а штрафи є. З нами тут колега перевізник, який має п’ять завантажених вантажівок, але боїться поїхати зараз в Україну, аби його не затримали і від не був змушений заплатити штраф у розмірі 800 євро за один автопоїзд. Ситуація неврегульована. Українська сторона довільно інтерпретує правила, тоді як польська сторона дозволяє практично вільну діяльність без проблем і жодних обмежень», — заявив Рафал Меклер.

Нагадаємо, найближчим часом система онлайн-бронювання перетину кордону єЧерга буде впроваджена на 16 найбільш критичних та завантажених пунктах пропуску з країнами ЄС та Молдовою.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus