Україна направила ноту Польщі через блокування пункту пропуску Дорогуськ

Міністерство закордонних справ України направило Польщі ноту у зв'язку з блокуванням пункту пропуску «Дорогуськ  Ягодин» польськими перевізниками.

Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

«Ті скарги і вимоги, які висувають польські перевізники, не актуальні. Ми працюємо на рівних і паритетних умовах із польськими перевізниками, тому не бачимо жодних причин для того, щоб перекривати пункт пропуску», — сказав він.

За словами Деркача, електронна черга на цьому пункті пропуску до 4 травня налічувала 3,3 тисячі транспортних засобів. Вони мали перетнути кордон за п'ять діб. Зараз черга скорочується, бо українські перевізники їдуть в інші пункти пропуску.

Читайте також: Східна Європа проти українського зерна. Що відбувається на західних кордонах

Укртрансбезпека повідомляє, що станом на 5 травня в загальній черзі в пункті пропуску перебувало 2782 машини, у черзі на ветеринарний контроль  — 454. 

Нагадаємо, з 12 години 4 травня представники польських перевізників розпочали страйк перед пунктом пропуску «Дорогуськ». За попередньою інформацією страйк погоджено з правоохоронними органами Польщі до 3 червня. Основною причиною проведення акції протесту є скасування рішення про відміну дозвільної системи щодо українських перевізників.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus