Україна та Польща подовжили дії дозволів на вантажні перевезення до третіх країн

Дії дозволів Польщі та України для виконання вантажних перевезень до третіх країн продовжили до 30 червня 2023 року.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Вдячний Міністерству інфраструктури Польщі за відкритість до співпраці та готовність до вирішення таких важливих питань. Останні кілька тижнів ця тема була на порядку денному Міністерства. Ми обіцяли нашим перевізникам, що знайдемо рішення — ми його знайшли спільно із польською стороною. Переконаний, що співпраця наших країн і надалі буде ефективною та на користь як Україні, так і Польщі», — зазначив заступник міністра Сергій Деркач.

Крім того, під час перемовин сторін 28 травня у Любліні за участі Державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера та Люблінського воєводи Леха Справки сторони обговорили функціонування електронної черги для перетину кордону вантажівками. Наразі погоджено проведення онлайн-зустрічі із польськими перевізниками щодо єЧерги.

Читайте також: Україна задовольнить одну з ключових претензій польських страйкарів, щоб розблокувати ПП Ягодин—Дорогуськ

Також Міністерство інфраструктури Польщі проаналізує аспекти роботи автомобільних пунктів пропуску в Корчовій, Медиці та Гребенне, щоб збільшити їхню пропускну спроможність, оскільки це впливає на швидкість перетину кордону вантажівками відповідно до запису в єЧерзі.

Нагадаємо, у результаті перемовин із Міністерством інфраструктури та розвитку Польщі, керівництвом Люблінського воєводства вдалось розблокувати рух пунктом пропуску «Ягодин-Дорогуськ». З 15 травня рух вантажівок відновлено у звичайному режимі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus