Польща вимагає ввести заборону на імпорт російської сільгосппродукції до Європи

Польща вимагає від Єврокомісії заборонити імпорт сільськогосподарських продуктів з росії до Європи.

Про це заявив постійний представник Польщі в ЄС Анджей Садось, пише PAP.

«Ми вважаємо, що санкції на російську сільгосппродукцію потрібно запроваджувати негайно, хоча б через проблеми із ввезенням української продукції в ЄС. Європі зараз не загрожує порушення ланцюжка постачання сільгосппродукції. Навпаки. У нас проблема з надлишками. Ми зараз розв’язуємо проблему значного збільшення імпорту сільгосппродукції з України», — сказав Садось.

Європейська комісія ще жодного разу не пропонувала країнам ЄС ввести санкції щодо продуктів харчування з рф і пояснювала це загрозою глобальній продовольчій безпеці.

Нагадаємо, Європейська комісія у вівторок, 2 травня, ухвалила тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України. Заборона на імпорт стосується української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Вона спрямована на усунення логістичних проблем, пов'язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus