Посівна 2023: Аграріям залишилось засіяти близько 3 млн га земель

Аграрії України засіяли сільськогосподарськими культурами 10 млн га із запланових 13 млн га. Також триває робота з розмінування угідь.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Попри всі труднощі, вже засіяно більше 10 мільйонів гектарів. Загалом очікуємо цьогоріч засіяти понад 13 мільйонів. Це повною мірою задовольняє внутрішню потребу нашого ринку й залишає значний простір для експорту та, відповідно, підтримки економіки», — сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що ще одним викликом і для аграріїв, і для всієї країни залишається мінна небезпека. Розмінування визначене як один із наших ключових пріоритетів для відновлення на цей рік, створено спеціальний відповідальний орган.

Читайте також: Посівна 2023: що будуть сіяти аграрії і чому не всі відмовилися від кукурудзи

«Залучаємо кошти, техніку та технології, аби процес просувався швидше. Зараз вдалося обстежити вже 110 тисяч гектарів і виявити більше 600 тисяч вибухонебезпечних предметів. Розмінування, особливо у прифронтових регіонах, дозволяє проводити там посівну та повертати життя у громади», — додав Шмигаль.

Нагадаємо, що в Україні цьогоріч збільшать посівні площі під олійні культури та цукровий буряк. Натомість площі під зернові та кукурудзу зменшаться.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus