В цьому сезоні фермери Одещини максимально економили на купівлі ЗЗР — експерт

В цьому сезоні фермери Одеської області максимально зекономили на купівлі ЗЗР. Деякі сіяли озиму групу взагалі без добрив. Таких приблизно 40%.

Про це в матеріалі «АгроЕкспедиція Посівна. Миколаївщина та Одещина» розповів регіональний менеджер зі збуту компанії BASF в Одеській області Костянтин Куртєв.

«В них (аграріїв — прим.ред.) навіть було заготовлено насіння соняшнику, щоб якщо не зійде пересіяти культуру. Купівля ЗЗР відтягувалась до останнього. Також у цьому році фермери намагались зекономити, купуючи китайські неякісні ЗЗР. Економія значно більше, ніж попереднього року. І це відчувається», — зауважив Куртєв.

Він додав, що сівозміна на Одещині дуже строката. Фермери обирали культури стихійно і до останнього не знали, що саме сіяти.

Читайте також: АгроЕкспедиція. Посівна. Київщина та Чернігівщина

Нагадаємо, посівні площі під олійними в Україні у цьому сезоні, ймовірно, збільшаться на 112% в порівнянні з минулим роком. Найбільше приросту очікується для сої — 136%, площі соняшнику можуть зрости на 108% відносно минулорічних площ.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus