Кернел завершує будівництво олієпереробного заводу на Хмельниччині

На початку 2024 року «Кернел» планує запуск Старокостянтинівського ОЕЗу, що на Хмельниччині.

Про це на конференції Grain Ukraine-2023 розповів СЕО «Кернел» Євген Осипов, пише Latifundist.com.

«Зараз, наприклад, ми завершуємо будівництво нашого найбільшого олієпереробного заводу на Хмельниччині. На початку наступного календарного року планується його запуск. Це завод, що має можливість переробляти один мільйон тонн соняшника на рік», — сказав Осипов.

Будівництво заводу розпочалося ще у квітні 2019 року.

В компанії вважають, що Україна і в подальшому буде лідером з виробництва соняшника, однак об'єми виробництва зернових культур, ймовірно, будуть знижуватися, оскільки можливості експорту зараз досить обмежені.

Читайте також: Кернел завершує посівну, під соняшником — понад 35% площ

«Тому наше завдання  нарощувати переробку всередині країни на продукти з доданою вартістю, забезпечувати максимально ефективну логістику для наших партнерів для експорту їх продукції і з вірою в Україну будувати зараз своє майбутнє», — додав Осипов.

Нагадаємо, компанія «Віктор і К» (продукція реалізується під ТМ «Королівський смак») збудувала завод з переробки ріпака. Запустити нове підприємство планують вже на цьому тижні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus