Віктор і К вироблятиме на новому заводі продукцію для Європи, США та Канади

Компанія «Віктор і К» (продукція реалізується під ТМ «Королівський смак») перероблятиме на новому заводі сою і ріпак. Потужності заводу — 300 тис. т за рік.

Про це керуючий директор компанії Максим Король розповів в інтерв'ю на Latifundist.com.

«Україна експортує 90-95% врожаю ріпаку і, по суті, є сировинним придатком Європи. Тому ми і пішли у цей напрямок, бо хочемо змінити цю тенденцію, давати нові робочі місця та сплачувати податки в державі», — говорить Максим Король.

Компанія вироблятиме продукцію на новому заводі для всієї Європи, США та Канади і вже пройшла відповідну сертифікацію і може поставляти продукцію на ці ринки.

Читайте також: Експорт українського ріпака у поточному сезоні виросте на чверть — прогноз

Радіус поставок сировини на переробний завод — вся Україна. Оскільки ціна на ріпак висока, то радіус поставок може складати 500-700 км і більше.

«Ми, наприклад, себе не плануємо обмежувати. У нас є 6 елеваторів, та ще два добудовуємо. Тож скоро матимемо потужності 400 тис. т одночасного зберігання. Тобто маємо можливість віддалено приймати сою та ріпак», — додає Максим Король.

Нагадаємо, про запуск нового заводу компанія повідомила наприкінці травня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus