Аграрні призначення 2023: Травень-червень

АгроПризначення 2023: Травень-червень

Джерело фото: klike.net

«НІБУЛОН» продовжує змінювати свій топменеджмент. Упродовж травня команду підсилили нові директорки з юридичних питань та постачання, а також директор з агровиробництва. В «Кернел» змінили фінансового директора, а в «Контінентал Фармерз Груп» — операційного. У червні відразу декілька кадрових перестановок в топменеджменті відбулося в BASF Agricultural Solutions. Також несподіваними для ринку стали звільнення генеральних директорів «Яготинського маслозаводу» та агрофірми «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ» і керівниці асоціації «Дунайська соя» в Україні.

Сергій Волков

Куди: «Кернел»

Посада: Фінансовий директор

У травні новим фінансовим директором «Кернел» призначено Сергія Волкова, який з 2014 року займав посаду заступника голови правління банку «Кредит-Дніпро».

«Професійна діяльність Сергія включає керівництво багатогалузевими фінансами в банківській справі, страхуванні, нафтогазовій та важкій промисловості. Має значний досвід у сфері аудиту, контролінгу, управління ризиками, стратегії та фінансів у Big4», — йдеться у повідомленні компанії.

Сергій Волков є сертифікованим бухгалтером (СРА). Закінчив Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана за спеціальністю «Банківська справа».

Також в компанії повідомили, що Анастасія Усачова, яка раніше обіймала посаду фінансового директора, продовжить роботу у складі Ради Директорів «Кернел» і зосередиться на вирішенні стратегічних питань розвитку бізнесу.

Анна Лазуренко

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор з юридичних питань

У травні на посаду директорки з юридичних питань «НІБУЛОН» призначено Анну Лазуренко. Вона має понад 20-річний досвід роботи в агросфері та харчовій промисловості. Зокрема, працювала 16 років в компанії Louis Dreyfus Company Ukraine і 5 років в Delta Wilmar Ukraine.

Закінчила юридичний факультет Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

«На посаді директора з юридичних питань Анна буде відповідати за правову підтримку підприємства, керівництво юридичного департаменту та відділу орендних відносин», — повідомили в «НІБУЛОН».

Олег Веселов

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор з агровиробництва

До команди «НІБУЛОНу» Олег Веселов приєднався у квітні цього року як консультант з питань технологій департаменту з агровиробництва. У травні його призначили на посаду директора з агровиробництва. Він має великий досвід роботи в агробізнесі на керівних посадах. Зокрема, працював директором з виробництва в компаніях TRIGON FARMING та «Аграрні системні технології».

«На цій посаді Олег Веселов буде відповідати за визначення стратегічного вектору розвитку агронапрямку, розробку плану дій його реалізації, включаючи інвестиційні програми та бюджетування», — повідомили в «НІБУЛОН».

Олег Веселов закінчив Центральноукраїнський національний технічний університет у Кропивницькому за спеціальністю «Агрономія».

Читайте також: Наші розрахунки по кукурудзі показують мінімальну дохідність. НІБУЛОН скоротив її посіви вдвічі — Олег Веселов

Оксана Кудлай

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директорка з постачання

У травні в «НІБУЛОН» також було призначено нову директорку з постачання. Нею стала Оксана Кудлай, яка має вищу юридичну та економічну освіту і понад 20-річний досвід роботи у сфері управління ланцюгами поставок, включаючи ЗЕД, транспортну, закупівельну та виробничу логістику у таких галузях як FMCG, промислове виробництво, агробізнес.

Оксана Кудлай працювала в таких національних та міжнародних компаніях як «АБА Астра», «Атлантік», HarvEast, «Мрія Агрохолдинг», «Ерідон». Має успішний досвід організації проєктів, зокрема, в кількох стартапах. Була залучена як сторонній експерт до проєктів KAZCHEM (Астана) та Dialectiсa (Лондон).

«На посаді директора із постачання Оксана Кудлай відповідатиме за організацію та централізацію процесу закупівель, проведення тендерів, організацію імпорту окремих матеріалів для виробництва»,— повідомили в «НІБУЛОН».

Костянтин Шитюк

Звідки: «Кернел»

Куди: «Контінентал Фармерз Груп»

Посада: Операційний директор

У червні «Контінентал Фармерз Груп» призначив нового операційного директора. Ним став Костянтин Шитюк, який з березня 2019 року обіймав посаду заступника директора агробізнесу з виробництва «Кернел».

«Костянтин Шитюк приєднався до команди «Контінентал» на посаді операційного директора. У цій ролі Костянтин буде відповідати за забезпечення ефективного функціонування  операційних процесів компанії, зокрема — планування, координацію та контроль виробничої діяльності «Контінентал»», — повідомили в компанії.

Також Костянтин буде працювати над постійним вдосконаленням операційних процесів, впровадженням ефективних технології та методів роботи, спрямованих на підвищення продуктивності та зниження витрат.

Нагадаємо, що раніше операційним директором «Контінентал Фармерз Груп» був Віталій Ставнічук. Наприкінці квітня 2023 року він оголосив про завершення роботи в компанії.  

Юрій Журавель

Куди: BASF Agricultural Solutions

Посада: Керівник відділу продажів

З 1 червня кадрові зміни відбулися і у компанії BASF Agricultural Solutions в Україні. Юрій Журавель, який очолював відділ комерційних та цифрових рішень, став керівником відділу продажів.

«2023-й ставить нові виклики, як перед українськими аграріями, так і перед усією країною загалом. Як багаторічний надійний партнер, ми продовжуємо підтримувати фермерів та тісно співпрацюємо над розробкою та впровадженням нових фінансових рішень. Це допоможе у подоланні усіх перешкод у такі складні часи», — зазначив Юрій Журавель.

Нагадаємо, у BASF він працює з 2015 року. Починав зі старшого скарбника, потім був начальником фінансового відділу (UA, MD, CAU) та керівником представництва у Грузії. З лютого 2021 року очолював відділ комерційної і цифрової якості, а потім відділ впровадження стратегії продажів та цифрових технологій.

Анна Токаренко

Куди: BASF Agricultural Solutions

Посада: Керівниця відділу комерційних та цифрових рішень

З 1 червня Анна Токаренко відповідає за відділ комерційних та цифрових рішень BASF Agricultural Solutions в Україні. До нового призначення обіймала посаду менеджерки з маркетингу напрямку зернових колосових та координувала проєкт xarvio® BASF.

«Сьогодні складно уявити агрокомпанії, які б не користувались цифровими продуктами задля підвищення ефективності бізнес-процесів. Тож однією з цілей нашої команди буде покращення досвіду взаємодії з програмами BASF. Ми будемо продовжувати ті проєкти та процеси, які вже розпочаті, з урахуванням поточних реалій, динаміки та викликів, що стоять перед нами. Також одним з пріоритетів буде робота з командою: як всередині відділу, так і в межах всієї компанії. Ще одним важливим напрямом стане поглиблення співпраці з дистриб’юторами компанії», — розповіла Анна Токаренко.

Микола Мілієнко

Куди: BASF Agricultural Solutions

Посада: Керівник відділу маркетингу

Керівником відділу маркетингу BASF Agricultural Solutions в Україні з 1 червня призначено Миколу Мілієнко. Раніше в BASF він займав посаду менеджера з розвитку портфеля продуктів України, Болгарії, регіону Західної та Центральної Азії.

«Доступні інновації — наша ціль вже багато років. Застосування нових технологій, якісних препаратів і насіння можуть дати надпотужний результат та поштовх до розвитку агровиробництва. Це ми бачимо як на прикладі наших колег з ЄС, так і на прикладі українських аграріїв. Я переконаний, що Україна перевершить довоєнний потенціал агровиробництва та відновить свої позиції на світовому ринку. Тож у наших найближчих планах — оновлення існуючого портфоліо та запуск нових інноваційних рішень», — зауважив Микола Мілієнко.

В компанії також повідомили, що Павло Ільїн і Маттіас Хорш, які до 1 червня 2023 року керували відділами продажів та маркетингу відповідно, продовжують свою роботу на нових посадах у компанії BASF. На яких посадах, компанія не уточнила.

Юрій Литвин

Куди: «Адміністрація морських портів України»

Посада: Голова

На початку травня Юрія Литвина призначили головою «Адміністрації морських портів України».

«На цій посаді він сконцентрується на підвищенні  ефективності Дунайського портового кластера, який наразі є ключовим альтернативним шляхом для експортно-імпортної логістики, а також на залученні інвестицій в портову галузь. Серед пріоритетів також забезпечення стабільної  роботи «Зернової ініціативи» та забезпечення готовності портів до відновлення вільного комерційного судноплавства», повідомила пресслужба Мінвідновлення.

До нового призначення Юрій Литвин очолював державне підприємство «Укрводшлях». У червні 2021 року його призначили в.о. директор «Укрводшлях», а вже з жовтня того ж року він очолив його у якості повноцінного керівника. Ще раніше був керівником апарату Антимонопольного комітету України.

Нагадаємо, з червня 2022 року в.о. голови АМПУ займав Олексій Востріков, який до цього керував Рівненською службою автошляхів.

Юрій Пушенко

Куди: «Укрводшлях»

Посада: Голова

У травні на посаду голови ДП «Укрводшлях» призначено Юрія Пушенко, який до цього був заступником директора з економічних питань.

«Він продовжить роботу з укрупнення функцій підприємства, відновлення флоту, реорганізації Річкової інформаційної служби та впровадження європейських стандартів на внутрішньому водному транспорті. Окремим його фокусом стане залучення інвестицій у розвиток річкового транспорту та взаємодія з партнерами», — повідомили у Мінвідновлення.

Дмитро Максименко

Куди: GeoPard Agriculture

Посада: Менеджер з розвитку продуктів і бізнесу

Співзасновник та виконавчий директор «Метео Фарм» Дмитро Максименко з травня цього року займає посаду менеджера з розвитку продуктів та бізнесу компанії GeoPard Agriculture.

З вересня 2021 року до лютого 2022 року був директором з розвитку бізнесу Intterra Ukraine. Ще раніше керував департаментом цифрового маркетингу «Бізон – Тех 2006». У 2018 році під його керівництвом було запущено метеосервіс для аграріїв «Метео Фарм».

Агровтрати

Сергій Косяченко

Звідки: «Яготинський маслозавод»

Посада: Генеральний директор

У червні Сергій Косяченко залишив посаду генерального директора «Яготинського маслозаводу». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«3 великим задоволенням, в той же час сумом, я звертаюся до вас сьогодні, щоб повідомити про мій відхід з компанії «Молочний альянс». Завершуючи мою роботу після 16-ти років активної діяльності, я не можу не висловити свою вдячність та подяку вам всім», — написав Сергій Косяченко.

На маслозавод він прийшов після інституту та пройшов шлях від економіста до заступника директора. У 2011 році очолив будівництво заводу «Яготинське для дітей» (смт. Згурівка, Київська область). На посаду генерального директора «Яготинського маслозаводу» Сергія Косяченка призначили у вересні 2020 року. До цього він був заступником голови Ради директорів/директором з виробництва та якості компанії «Молочний альянс».

Оксана Просоленко

Звідки: «Дунайська соя»

Посада: Директорка

В кінці травня Оксана Просоленко пішла з посади директорки асоціації «Дунайська соя» в Україні. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Після шести незабутніх років у ролі Executive Director, Regional Director of Eastern Europe, настав час рухатись своїм шляхом. Якщо порівнювати нашу роботу з музикою, то ми створили справжній хіт. І я дуже вдячна своїй команді за їхній талант та відданість. Також нашим партнерам за неймовірні миті співпраці та довіру», — написала Оксана Просоленко.

Оксана була головою «Дунайської сої» в Україні з 2017 року. Раніше була партнером в «КАЛІПСО», працювала на різних посадах в тому числі керівних в UkrLandFarming, AVANGARDCO IPL.

Ігор Літвінов

Звідки: Агрофірма «Добробут» («Астарта-Київ»)

Посада: Генеральний директор

Генерального директора агрофірми «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ» Ігоря Літвінова було звільнено з посади у червні. На керівних посадах в компанії він пропрацював більше 3 років. На позицію генерального директора 28 червня 2023 року було призначено Анатолія Таранушича. В компанії він працює вже понад 6 років. До призначення на цю посаду був заступником генерального директора з земельних і соціальних питань.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus