Ми не можемо перейняти все, що є в Європі, нам треба дивитися й на інші ринки — Осипов

В Україні дуже велике агровиробництво, частина ринку, яка буде орієнтована на Європу, має бути синхронізована з європейським виробництвом, з їхніми стандартами. Але більша частина українського ринку буде орієнтована на інші країни.

Такою думкою на конференції Grain Ukraine-2023 поділився СЕО «Кернел» Євген Осипов, пише Latifundist.com.

«Але якщо ми будемо фокусно дивитись на агробізнес, наприклад, то 75% нашого експорту  це неєвропейські країни. І нам насамперед треба робити уніфікацію і сертифікацію для цих ринків. Тобто Європа дивиться на нас трішки по-іншому, тому що в них немає прикладу такого агровиробництва, настільки експортно орієнтованого», — сказав Осипов.

Він зазначив, що Європа дуже сильно підтримує своїх фермерів, однак Україні таку підтримку ЄС надати не зможе в будь-якому разі. Це означає, що Україні необхідно фокусно дивитись на кожен ринок, з яким вона працює і синхронізуватися саме з ним.

Читайте також: Агроімпортний кейс вплине на перебіг передвступних переговорів Брюсселя з Україною — експерт

«І тут я закликаю і до нашої влади звернути на це увагу з точки зору того, що ми не можемо перейняти все, що є в Європі. Тобто у нас є різні ринки, нам треба подивитись на всі ринки, які для нас важливі», — додав Осипов.

Нагадаємо, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський заявив, що роблячи кроки до вступу в ЄС, Україна має виробити свою модель аграрного ринку і працювати з нею в Європі так, щоб не заважати європейському фермеру.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus