Обсяг перевезень зерна залізницею у травні скоротився майже вдвічі

У травні 2023 року Укрзалізниця перевезла 1 млн 141 тис. т. зерна, що майже вдвічі менше за квітневий показник — 2 млн 126 тис. т.

Про це повідомляє Rail.insider.

Аграрії хочуть збільшити передачу вагонів через новий прикордонний перехід в напрямку Рені

Читати також

У травні скоротилося навантаження зернових на мережі Укрзалізниці — до 1 млн 372 тис. т. середньодобове навантаження — 44 тис. т.

Однак в останній тиждень травня середньодобове навантаження зросло з 30–35 тис. т до 50–69 тис. т. Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов зазначає, що покращення цього показника пов’язано з відновленням роботи «зернового коридору».

«Це позитивно вплинуло і на показник вивантаження зернової продукції у портах Великої Одеси. Зокрема, 31 травня він становив 462 вагони на добу (тижнем раніше — 181 вагон). Також упродовж останнього тижня були дні, коли вивантажували 650 вагонів на добу. Та вийти на «нормальні» показники (приблизно 1 тис. вагонів на добу) наразі не вдається через те, що країна-агресорка не погоджує проходження суден до порту Південний», — пише видання.

Як повідомлялося раніше, Укрзалізниця та Залізниця Молдови підписали Меморандум, який передбачає допомогу України у відбудові ділянки залізниці протяжністю 400 кілометрів в Молдові.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus