Депутати пропонують відкласти відкриття ринку землі для юридичних осіб

До Верховної Ради подали законопроєкт №9341, який пропонує на два роки з дня скасування воєнного стану відкласти відкриття ринку землі в Україні для юридичних осіб.

Про це повідомляє AgroPolit.com.

В Україні затвердили систему земельного моніторингу

Читати також

Одним з його ініціаторів виступив член аграрного комітету парламенту, голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» Андрій Богданець.

Також законопроєкт пропонує тимчасово не скасовувати обмеженя на максимальну площу сільськогосподарських земель у власності аграрія в сто гектарів. Крім того, протягом зазначеного терміну підприємці не зможуть купувати, або відчужувати в інший спосіб сільськогосподарські земельні ділянки.

«На думку авторів документу, його прийняття має захистити інтереси власників сільськогосподарських земель, запобігти зловживанням при операціях із землею та надати можливість державі, приватним землевласникам та бізнесу підготуватися до вільного обігу сільськогосподарських земельних ділянок», — пише видання.

Нагадаємо, за січень-квітень 2023 року в Україні уклали 13 тисяч угод купівлі-продажу землі. При цьому ціна на землю в середньому зросла на 20%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus