Польські фермери заблокували кордон для українських вантажівок

Перед пунктом пропуску «Медика» польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів, що слідують з України до Польщі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Пропуск легкових автомобілів, автобусів, а також вантажівок на в’їзд в Україну здійснюється встановленим порядком.

Наразі немає інформації щодо терміну проведення страйку. Про відновлення пропуску вантажівок на виїзд з України буде повідомлено додатково.

Читайте також: Україна та Польща подовжили дії дозволів на вантажні перевезення до третіх країн

В об'єднанні польських фермерів «Ошукане село» стверджують, що попри обмеження ЄК, неконтрольований імпорт українських зернових йде повним ходом, пише польське видання Wyborcza. Фермери зазначають, що нарікають не на Україну, а на бездіяльність своєї влади.

«Фермери дзвонять мені щодня. Питають, що буде з малиною, замороженими продуктами, птицею чи яйцями. Якщо агрохолдинги в Україні побачать, що сюди можна все безперешкодно возити, вони будуть розвивати своє виробництво біля кордону з Польщею. Йдеться не про один чи два продукти, а про ціле сільськогосподарське виробництво», — сказав керівник Agrounia Міхал Колодзейчак.

Нагадаємо, Європейська комісія послабила обмеження на імпорт українських агротоварів до п'яти європейських країн та пообіцяла поступово їх скасувати.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus