Аграрії блокуватимуть в'їзд польських вантажівок на територію України

Українські аграрії заявлили, що готові заблокувати в'їзд польських вантажівок на територію України з 10 червня.

Про це повідомляє «Всеукраїнська аграрна рада» (ВАР).

Громадська спілка «Всеукраїнська аграрна рада» та Асоціація виробників молока повідомили про свій намір провести страйк у відповідь на розпочатий польськими фермерами протест проти транзиту через територію Польщі вітчизняної сільгосппродукції.

«На знак протесту проти дій польських сільськогосподарських товаровиробників, які розпочали страйк і заблокували пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин» для вантажів з українським збіжжям, вітчизняні сільгоспвиробники вирішили діяти дзеркально», — йдеться у повідомленні.

Зокрема аграрії планують перекрити рух польським вантажівкам через чотири міжнародні пункти пропуску на кордоні з Польщею: Дорогуськ-Ягодин, Краківець-Корчова, Рава-Руська та Шегині-Медика. Акція розпочнеться 10 червня о 10:00 та триватиме до 00:00 14 червня.

Молдовські фермери знову вийшли на протести через українське зерно

Читати також

В ВАР зазначають, що проведення заходу обумовлено категоричною незгодою українських аграріїв з діями польської сторони, яка в односторонньому порядку продовжує фізично блокувати вантажівки з України на територію Польщі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 червня, польські фермери розпочали чергову акцію протесту на дорозі до прикордонного переходу з Україною в Дорогуську.

7 червня перед пунктом пропуску «Медика» польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів, що слідують з України до Польщі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus