В Криму продають продукцію заводу Оліс, який привласнили окупанти

Окупанти продають продукцію заводу Оліс в Криму
Окупанти продають продукцію заводу Оліс в Криму
Джерело фото: Крымский ветер

У магазинах тимчасово окупованого Криму з'явилася соняшникова олія торговельної марки «Оліс». Завод з виробництва цієї продукції знаходиться на тимчасово окупованій росією території Запорізької області. Законні власники заводу доступу до виробничих потужностей в окупованій Василівці не мають.  

Про це Центру журналістських рослідувань повідомила генеральна директорка ТОВ «Фірма «Оліс ЛТД» Ірина Золотаревська. 

Фото пляшки олії «Оліс», виробленої, згідно з маркуванням на ній, на початку квітня 2023 року, з’явилося в телеграм-каналі «Крымский ветер». В коментарі зазначено, що продається олія в магазинах мережі «Яблуко» в окупованому Сімферополі.

Юридична адреса виробника в Запоріжжі та адреса виробництва у Василівці співпадають з реєстраційними даними ТОВ «Фірма «Оліс ЛТД» та його заводу на окупованій території.

«Вже рік ми не маємо доступу на завод, розташований у Василівці. Тож про те, чи працює виробництво і чи реалізується продукція, а також хто очолює віджате підприємство, інформації не маємо. Про незаконне заволодіння майном Фірма «Оліс ЛТД» подала заяву правоохоронним органам України», — повідомила Золотаревська.

Читайте також: Окупанти захопили агропідприємство, яке до війни належало меру Херсона

За даними ЦЖР, у відкритих джерелах інформації про те, що в окупованій Василівці за російським законодавством зареєстроване підприємство з виробництва олії, немає. Але на сайті окупаційного «міністерства» майнових відносин в переліку «безхазяйного майна» є докладний перелік майна «Оліс»  від земельних ділянок, виробничого обладнання  до ємностей для олії.

Нагадаємо, росіяни порізали виробничі потужності Чумак на металобрухт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus