росія намагається зменшити конкуренцію на ринку продовольства, блокуючи українські порти — Зеленський

росія обмежує доступ до українських портів, щоб зменшити конкуренцію на ринку продовольства.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції в Києві після зустрічі з лідерами країн Африканського Союзу, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми організували зернову ініціативу, ми звернулися до міжнародних організацій і лідерів, які дали нам гроші, фонд, для того щоб ми відправили (агропродукцію — прим. ред.), до речі, до більшості ваших держав ми відправили безкоштовно. Ось що ми робили. І це не результат кризи чи конфлікту між двома державами. Це наслідки блокування росією наших портів», — сказав Зеленський.

Він додав, що росія це зробила, щоб продавати свою агропродукцію і щоб не було конкуренції з боку України.

Читайте також: Гутерріш стурбований тим, що росія може вийти із зернової угоди у липні

Президент зазначив, що «росія не давала можливості будь-якого зернового морського коридору, доти, до речі, доки ми в односторонньому порядку не деокупували наш острів Зміїний, і доки ми не отримали відповідну зброю, яка гарантувала би безпеку нашим портам».

Нагадаємо, міністр аграрної політики України Микола Сольський заявив, що Україна буде готова продовжити експорт зерна через Чорне море в рамках «плану Б», без участі росії, якщо москва вийде з поточної угоди про експорт зерна і вона розвалиться.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus