Компанія Віктор і К зупинила роботу заводу з переробки сої через відсутність сировини

Компанії «Віктор і К» (продукція реалізується під ТМ «Королівський смак») довелося зупинити свій завод з переробки сої через відсутність сировини.

Про це керуючий директор компанії Максим Король розповів в інтерв'ю на Latifundist.com.

«Ми зараз змушені зупинити свій завод, бо в Україні практично немає сировини. А все тому, що держава дозволила вільний вивіз соєвих бобів. Якщо на наступний рік не введуть квоти на вивіз насіння соняшнику та сої — буде аналогічна ситуація. Переробні заводи будуть простоювати», — говорить Максим Король.

Він вважає, що в Україні необлідно ввести квотування на експорт сої і якщо ліміти будуть об'єктивними, то це не матиме негативного впливу на ціни.

Читайте також: Запаси сої в Україні впали до мінімуму, можливий дефіцит — аналітики

За словами Короля, переробники сої змушені простоювати або переробляти 5-10%,  при тому, що до сезону ще 4 місяці.

«Тому я і кажу: потрібно шукати «золоту середину». Потрібно, щоб і квоти були, і аграрії могли продати свій товар. А не так, щоб через тіньові схеми олійні вивозили за кордон», — додав Король.

Нагадаємо, «Кернел» завершує будівництво одного з найпотужніших олійноекстракційних заводів Європи — Старокостянтинівського ОЕЗу. Загальна сума інвестицій, спрямованих на реалізацію цього проєкту, вже склала понад $200 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus