Сільське господарство буде найбільшою перешкодою для вступу України до ЄС — Крогман

Експорт зерна до ЄС через західний кордон є не найкращим рішенням — навпаки, це шкодить Україні, оскільки провокує фермерів ЄС. Саме тому Україна втрачає популярність.

Такою думкою в інтервʼю Latifundist.com поділився Голова Ради директорів Agromino Петр Крогман.

«Ми повинні усвідомити, що сільське господарство буде найбільшою перешкодою для вступу України до ЄС», — каже Крогман.

Він застерігає — якщо Україна експортуватиме багато зерна в Європу, то вона не приєднається до Євросоюзу. Сільське господарство — дуже проблематична частина, оскільки на агро витрачається одна третя європейського бюджету.

«Це найбільша стаття бюджету. Я боюся, що за кожен мільярд гривень з експорту пшениці в ЄС, Україна втрачає мільярд на можливій поставці зброї. Не забувайте, що фермери в ЄС мають дуже сильне лоббі. Подивіться, навіть проукраїнськи налаштовані польські політики, коли мова йшла про бізнес їх фермерів, забували про Україну», — додав Петр Крогман.

Читати також: Ми не можемо перейняти все, що є в Європі, нам треба дивитися й на інші ринки — Осипов

Нагадаємо, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський заявив, що роблячи кроки до вступу в ЄС, Україна має виробити свою модель аграрного ринку і працювати з нею в Європі так, щоб не заважати європейському фермеру.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus