Дунаєм можна експортувати 3 млн т зерна на місяць без днопоглиблення чи додаткових перевалок — Горбачьов

Україна зможе експортувати Дунаєм 3 млн т агропродукції на місяць, навіть не роблячи днопоглиблення чи додаткових перевалок.

Про це в інтервʼю Latifundist.com заявив президент «Української зернової асоціації» Микола Горбачьов.

«Цього можа досягнути завдяки рейдовим перевалкам, правильному менеджеруванню суден та додатковій кількості лоцманів. Румунія вже заявила, що навчає цих лоцманів, через два тижні вони додадуть ще біля 30 лоцманів. Це збільшить пропускну здатність», — говорить Горбачьов.

Він зазначив,  що Єврокомісія виділила кошти Румунії на закупівлю судохідного обладнання на Суліну. Вона має працювати 24 години на день. 

Читайте також: Шалений експорт: Румунія. Чи впорається Констанца з навантаженням у разі закриття зернового коридору

«Зрозуміло, що два місяці без великої води на Дунаї (падіння рівня води в річці, — прим. ред.) буде важче, але вибору немає, поїдемо так», — додав Горбачьов.

Нагадаємо, член комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук заявив, що без чорноморських портів Україна зможе експортувати лише 3,7-3,8 млн т зерна на місяць.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus