росія може залишитися без кораблів, якщо продовжить атакувати українські порти — Зеленський

росія може залишитися без кораблів, якщо її війська продовжуватимуть атакувати українські порти.

Про це президент України Володимир Зеленський, пише аргентинська газета La Nacion.

Відповідаючи на запитання про нещодавні атаки українських морських безпілотників на російські кораблі, він запевнив, що якщо ворог заблокує експорт українського зерна (після відмови від угоди, яка це дозволяла), «ми маємо знайти способи, як це припинити». Він також порівняв нинішню ситуацію з шаховою партією, в якій «росія не виграє».

Читайте також: В росії заявили про зменшення обсягів експорту зерна через «складний в плані геополітики» тиждень

Зеленський додав, що якщо росія продовжуватиме домінувати в Чорному морі та блокувати його, то Україна почне робити те саме. Він зазначив, що у своїх територіальних водах Україна має право імпортувати та експортувати продукцію.

«У нас не так багато зброї, але якщо вони продовжуватимуть стріляти (по портах, — прим. ред.), то до кінця війни вони можуть залишитися без кораблів», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, ф'ючерси на пшеницю зросли після повідомлень про те, що російська влада закрила порт Новоросійськ для морського руху після атаки безпілотника.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus