Прикордонників Одещини підозрюють в організації корупційної схеми: брали хабарі при огляді суден

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру начальнику та інспектору одного з відділів прикордонної служби Ізмаїльського прикордонного загону за фактом одержання хабаря.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

За даними слідства, керівник відділу прикордонної служби організував злочинну схему з вимагання від підлеглих співробітників хабарів, спонукаючи отримувати їх від представників агентуючих компаній за спрощений огляд суден під час прикордонного контролю.

«Тариф» складав 100 доларів США за морське судно та 50 доларів США за річкове судно, прибуваюче чи вибуваюче з України через державний кордон. Так, за одну зміну підлеглі мали «заносити» до 2000 доларів США. Кошти прикордонник одержував напряму або через свого спільника — інспектора відділу. Прикордонників затримали після одержання чергового траншу неправомірних коштів», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Колишній посадовець Ренійської міськради вимагав гроші у експортерів зерна — ЗМІ

Правоохоронці задокументували одержання спільниками 3400 доларів США.

За клопотанням прокурора підозрюваним обрано запобіжний захід — тримання під вартою із альтернативою застави.

В березні 2023 року стало відомо, що Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з компаній, які експортували українську агропродукцію «зерновим коридором».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus