Епіцентр-Агро планує відновити потужність насіннєвого заводу на Хмельниччині

У 2021-2023 роках обсяг доробки насіннєвого заводу «Епіцентр-Агро» на Хмельниччині, скоротився до 7,9-9,9 тис. т на рік при потенційній потужності в 30 тис. т. Таке зниження ефективності було викликано як зміною структури посівних площ, так і зменшенням надання послуг стороннім організаціям у зв’язку з початком війни.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Зокрема, частка доробки насіння сторонніх контрагентів в структурі прийнятого зерна в 2021 році сягала 36%, а в 2022 році лише 6%», — розповідає начальник виробництва насіннєвого заводу Василь Дейнега.

За його словами, у 2024 році обсяг запланованої доробки становитиме близько 10 тис. т й надалі зростатиме. Для забезпечення більшої завантаженості завод береться і за доробку товарного зерна. Окрім того, заплановано встановлення нового сучасного повноколірного оптичного сортувальника, а також розглядається доцільність введення в експлуатацію нової сушарки шахтного типу.

Читайте також: Bayer збільшить потужності свого насіннєвого заводу в Україні, інвестиції — 60 млн євро

«Ми вже маємо вагомий досвід у якісному насінництві. Наш завод здатен забезпечити високу продуктивність, що дає змогу в стислі терміни проводити роботу. Швидкість приймання насіння з поля завдяки місткій завальній ямі і швидкості первинної очистки — до 30 т/год. Також наявні склади для тривалого зберігання вже готової продукції. Тому ми відкриті до співпраці з іншими компаніями, фермерами. Адже вважаємо і не раз доводили просту аграрну істину — хороший урожай починається з хорошого насіння», — додав Дейнега.

Нагадаємо, «Епіцентр Агро» цьогоріч вперше посіє сою та почне її переробляти на сторонніх потужностях.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus