Аграрії чекають кращих цін на зерно, що зумовлює збільшення попиту на зберігання на елеваторах — думка

В компанії «Прометей» відмічають збільшення попиту на зберігання на елеваторах та пояснюють це бажанням аграріїв дочекатися кращих цін на зерно.

Про це йдеться в матеріалі «Нерівномірний попит на зберігання зерна та здешевлення сушіння, — що відбувається на ринку елеваторних послуг» на Elevatorist.com.

«Попит на зберігання зерна високий, оскільки вартість, особливо, зернових культур, низька. Не кожен фермер має місткості для зберігання, щоб дочекатися підвищення цін і пізніше реалізувати свою продукцію, тому вони користуються послугами елеваторів», — зазначили в компанії.

Також на елеваторах ГК «Прометей» зріс попит і на доробку зерна в порівнянні з минулим роком.

Читайте також: Елеватори вимушені піднімати ціни на зберігання зерна через подорожчання енергоносіїв

«Ціни на засоби захисту рослин від бур'янів високі, і не всі сільгоспвиробники, особливо, фермери-одноосібники, мають кошти для достатньої обробки полів, тому, відповідно, рівень смітної домішки в такій продукції високий і потребує доробки до базисних показників», — пояснили в «Прометеї».

Як повідомлялося раніше, щорічний експорт зернових в обсязі 50 млн т не задовольнятиме український агросектор. Для забезпечення цієї цифри потрібно на 20-25% скоротити посівні площі, що може вдарити по економіці.

Виконано за допомогоюDisqus