росіяни знищили всю техніку миколаївського фермера

Богдан Урсуляк обробляв 200 га землі на Миколаївщині, але війна змусила його залишити свої поля. Окупанти заволоділи господарством, а село Прибузьке зруйноване обстрілами на 70%.

Про це розповів фермер в рамках проєкту «Аграрне відродження» компанії LNZ Group.

Проте аграрій не здався, повернувшись, він відновлює своє господарство, хоча втратив дуже багато. 

«Коли я приїхав у Прибузьке вперше після деокупації, то був такий розпач, що думав може вже і не повертатись. Що тут робилось зразу після того, як відступили військові? Тут було дуже плачевно», — пригадав фермер.

Він розповідає, що в селі не було жодного цілого будинку. Не було ані електрики, ані газу, ані води, в селі залишалось 30-40 людей.

Сам фермер працює над відновленням автопарку. Ворожі ракети пошкодили всю техніку — не вціліло нічого. 

«Так, техніка була не нова, але дуже нам допомагала. Все перетворились на гору металобрухту. Тому почали потроху власними силами відновлювати. Помалу все почало виходити. Спершу один трактор завели, потім — інший. А от комбайн зруйновано повністю», — зазначив фермер.

Коли техніка запрацювала, він вирішив зайти в поле. Там все було заміновано, фермер звернувся до військової адміністрації за допомогою.

Він розповів, що заходили в поля навесні, коли не було ще трави та бур’янів. Спершу обходили поле самостійно, а потім заїжджали технікою. Коли знаходили снаряди, то ставили мітки та викликали піротехніків. Вони приїжджали досить оперативно, забирали небезпечні предмети або підривали на місці.

Очищені поля фермер засіяв ярим ячменем та соняшником.

Фермер вірить у швидку Перемогу, планує відбудувати те, що втратив, та розвивати своє господарство. Каже, що зараз працювати важко, бо порти закриті й весь прибуток від зерна з'їдає логістика.

«Без допомоги ми б не посіялись, тому дякую The Howard G. Buffett Foundation та компанії LNZ Group за допомогу насінням і добривами. Ми все робимо для того, щоб зібрати урожай і допомогти людям, які постраждали від війни. У селі багато людей залишились без домівок. Ми хочемо їм допомогти. Навіть невелика плата за паї їх підтримає», — поділився фермер.

Читайте також: Фермер з Харківщини досі не може зібрати врожай 2022 року

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus