У фермера з Миколаївщини за час війни згоріло понад 100 га пшениці та ячменю

У Олександра Холявка, фермера з Миколаївської області, торік згоріло 70 га пшениці та 30 га ячменю. В цьому році він втратив через вогонь приблизно 10 га пшениці. 

Про це він розповів в рамках проєкту «Аграрне відродження» компанії LNZ Group, пише Kurkul.com.

«Прильоти у нас майже кожного дня — і на ріллю, і біля неї. Погода зараз бездощова, трави повисихали й виходить пожежонебезпечна ситуація. Коли люди в містах під час обстрілів ховаються в укриття, то ми беремо лопати, кошму, відра, водовози й біжимо у поле. Тому що від бомб утворюються пожежі й люди своїми силами намагаються їх зупинити, щоб врятувати зерно», — розповідає фермер.

Читайте також: росіяни знищили всю техніку миколаївського фермера

Допомагають й пожежники, але дорога до села займає 30 хв. Тому гасити вогонь на полі виходять всі жителі села.

«Працівники, керівники господарств, місцеві мешканці дуже згуртувались за цей час. Всі допомагають один одному без дзвінків і закликів. Якщо хтось бачить, що горить поле — то всі швидко виїжджають і гасять разом. Біда об'єднала всіх, і конкурентів, і тих, хто взагалі один одного не знав. Ми всі, як єдина сім'я, боремося за врожай», — додав Олександр Холявко.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus