Для нас були прийнятні будь-які варіанти, у тому числі делістинг — Хомутиннік про вихід з Кернелу

Першу частину акцій агрохолдингу «Кернел» компанія Cascade Investment Віталія Хомутинніка продала на Варшавській фондовій біржі у 2020-му. Влітку 2021 року компанія звітувала, що її частка в «Кернел» складає 4,99% (або 4 197 197 штук). Другу — під час зворотних викупів shares buy-back, оголошених «Кернел». Третю — у 2023-му, під час делістингу. Це була єдина можливість отримати живі гроші, попри майже втричі меншу ціну, ніж до великої війни.

Про це Віталій Хомутиннік розповів у коментарі Forbes.ua.

«Вийти з компанії з таким пакетом акцій, як у нас, враховуючи обмежений ліміт торгів акціями на біржі, не так легко. Тому для нас були прийнятні будь-які варіанти, у тому числі делістинг», — каже Хомутиннік.

На час купівлі акцій, капіталізація агрохолдингу була в діапазоні $400–500 млн, а ціна — приблизно така ж, як на момент делістингу, розповів у письмовому коментарі Forbes.ua фінансовий директор Cascade Investment Костянтин Вʼюшинський. 

Відповідно, на цьому пакеті компанія вийшла в нуль, стверджує він.

«Протягом цих років ми отримували дивіденди, брали участь у публічно оголошених зворотних викупах shares buy-back, разом отримали прибуток, але далекий від очікуваного. В цих реаліях вважаємо, що і це непогано», — додав Вʼюшинський.

Читайте також: Хайп навколо додаткової емісії роздувають інфоблогери, які хочуть отримати спекулятивний дохід від коливань цін на акції Кернел — Сергій Волков

Хомутиннік не має претензій до Андрія Веревського, на відміну від інших інвесторів.

«Андрій створив цю компанію з нуля і робить все, щоб вона зараз не лише вижила, а й змогла розвиватись у майбутньому. Якщо доля колись зведе нас робити спільні проєкти та бізнеси, я буду цьому радий», — зазначив Хомутиннік.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що інвестфонд Віталія Хомутинніка Cascade Investment Fund продав усі акції «Кернелу»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus