ООН провела зустрічі в росії щодо експорту зерна та добрив

У понеділок 9 жовтня головний торговий представник ООН Ребека Грінспан зустрілася з російськими чиновниками в москві для переговорів, метою яких було забезпечення «безперешкодного доступу» на світові ринки зерна та добрив з росії та України, повідомляє Reuters.

За словами речника ООН Стефана Дюжарріка, заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань і координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс також був присутній на зустрічах у режимі онлайн.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш «зберігає рішучість сприяти безперешкодному доступу на світові ринки продуктів харчування та добрив як з України, так і з російської федерації», — заявив Дюжаррік.

Він додав, що консультації Грінспан і Гріффітса з росією «проводяться саме з цією метою».

Читайте також: Тімоті Снайдер: Як колись, так і зараз росія хоче знищити агросектор України

ООН звинуватила росію у загостренні глобальної продовольчої кризи, розв’язавши війну проти України.

Представники ООН працюють над тим, щоб спробувати відновити угоду, яка дозволяла безпечно експортувати українське зерно Чорним морем, коментують в виданні.

Хоча російський експорт продовольства і добрив не підпадає під дію західних санкцій, запроваджених після широкомасштабного вторгнення росії в Україну, москва заявила, що обмеження на платежі, логістику і страхування перешкоджають поставкам.

Нагадаємо, що нещодавно Ребека Грінспан заявляла про важливість налагодження експорту українського зерна морем, проте наполягала на угоді, стороною якої була б і росія.

Виконано за допомогоюDisqus