Кернел та Louis Dreyfus очолили рейтинг експортерів зерна з України у 2022/23 МР

Зернова угода була основним каналом для експорту сільськогосподарської продукції з України в 2022/23 МР. Вона забезпечила 54% загального експорту зерна України протягом сезону, 27% рослинної олії та 38% шроту, хоча функціонування коридору було не бездоганним.

Про це йдеться у звіті компанії «Кернел» за 2023 ФР (липень 2022 — червень 2023 р).

Порушення традиційних каналів експорту зерна з України, розширення експорту альтернативними маршрутами та реалізація Чорноморської зернової ініціативи з її спеціальною системою розподілу суден призвели до значного зростання конкуренції серед зернотрейдерів.

Опендатабот опублікував ТОП-10 агровиробників України

Читати також

На ринок експорту зерна прийшло багато нових, менших гравців. У результаті ринкова частка «Кернел» та інших великих транснаціональних торгових домів, таких як Louis Dreyfus, Cargill, ADM і COFCO, значно скоротилася.

Згідно з даними Stark Shipping, наведеними у звіті, «Кернел» став найбільшим експортером зернових з України в 2022/23 МР з часткою 8%.

На другому місці — Louis Dreyfus, далі йдуть Cargill, Нібулон та ADM. 

Зазначимо, що у першому кварталі 2023/24 МР «НІБУЛОН» відвантажив на експорт 596 тис. т агропродукції. Частка компанії у експорті Дунайськими портами склала 10%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus