Кернел завершив 2023 ФР з прибутком у розмірі $300 млн

«Кернел» у 2023 фінансовому році отримав $299 млн прибутку. У попередньому ФР компанія отримала збиток у розмірі $41 млн.

Про це йдеться у звіті компанії за 2023 ФР (липень 2022 — червень 2023 р).

Виручка Групи в 2023 фінансовому році скоротилася на 35% порівняно з аналогічним періодом минулого року до $3 455 млн, в основному через зниження обсягів експорту зерна через обмежені можливості експортної логістики.

«Собівартість продажів у 2023 фінансовому році скоротилася на 42% порівняно з аналогічним періодом минулого року до $2 704 млн. У той час як вартість товарів для перепродажу та використаної сировини впала ще більше, на 53% порівняно з аналогічним періодом минулого року через низькі обсяги експорту зерна, витрати на доставку та обробку фактично зросли на 63% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що відображає набагато дорожчу експортну логістику разом із перехід від продажів FOB до CIF для більшості проданих товарів», — йдеться у звіті.

Як наслідок, валовий прибуток за період скоротився на 2% порівняно з попереднім роком і склав $636 млн.

Читайте також: Кернел придбав два судна для транспортування вантажів

Агрохолдингу вдалося скоротити чистий борг у 2,5 раза — до $595 млн. Співвідношення чистого боргу/EBITDA покращилося за рік у 5,7 раза — до 1,1.

«Зважаючи на значну невизначеність та ризики, з якими стикається майбутнє Групи, рада директорів прийняла рішення рекомендувати акціонерам не виплачувати дивіденди за фінансовий рік, що закінчився 30 червня 2023 року», — повідомила в компанії.

Нагадаємо, олієекстракційні заводи «Кернел» переробили 610 тис. т олійних культур (насіння соняшнику та ріпаку) у І кварталі 2024 фінансового року, що на 5% менше порівняно з попереднім кварталом. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus