Про конкуренцію фермерів із холдингами на ринку землі мова йти не може — експерт

Відкриття ринку для юросіб суттєво підвищить попит на с/г землі, оскільки на ринок прийдуть нові гравці: брокери, аграрні інвестиційні фонди, що значно підвищить його ліквідність і полегшить процедури купівлі-продажу. Водночас фермерам не варто очікувати суттєвих змін.

Таку думку у коментарі для Kurkul.com висловив керівник компанії Volodar Володимир Нагорний.

«Суттєвих змін фермерам не слід очікувати, оскільки запуск другого етапу ринку землі не збільшить кількості бажаючих продати власні земельні ділянки. Водночас покупці поступово збільшуватимуть вартість землі, щоб спонукати власників до продажу. Проте це збільшення буде не більш ніж на 10-15%», — зазначив Володимир Нагорний.

Також він зазначив, що про конкуренцію фермерів із холдингами в частині ринку землі ні на першому етапі, ні на другому мови не може вестися, оскільки зазвичай холдинги не викупляють ті землі, які орендують.

Читайте також: Заяви про відкладення другого етапу земельної реформи — неактуальні — Сольський 

Володимир Нагорний також додав, що з 2021 р. не зафіксовано жодного випадку, щоб холдинги викуповували у фермерів землі.

Нагадаємо, компанія Volodar проводить додатковий набір інвесторів для придбання земель в усіх регіонах так званого кукурудзяного поясу (лісостепової зони).

Деталі можна дізнатись за телефоном +38 (093) 081-18-17.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus