Навіть теоретично малоймовірно, що колись іноземці зможуть купувати українські землі — експерт

З впровадженням чергового етапу змельної реформи виникає чимало міфів. Однією з таких тем є продаж землі іноземцям в обхід закону. 

За словами керівника компанії Volodar Володимира Нагорного, чимало подібних висловлювань і тез не мають під собою реального підґрунтя. І мова цифр тому підтвердження.

«Навіть теоретично малоймовірно, що колись в Україні відбудеться референдум й іноземці отримають дозвіл на придбання землі. Зараз якби таке відбувалося — це було б помітно. Натомість жодного факту купівлі землі іноземцями в Україні немає», — розповів експерт. 

За його словами, щоб реалізувати схему купівлі землі поза законом, треба витратити стільки грошей, що в результаті земля обійдеться дорожче, ніж її можна купити, наприклад, у Польщі.

«Тобто такі розмови — не більше ніж просто емоції чи якісь маніпуляції. Хоча от інформація для порівняння: у США українець має законне право купити землю», — додав Нагорний.

Читайте також: Заяви про відкладення другого етапу земельної реформи — неактуальні — Сольський 

Він зауважив, що Закон про ринок землі прописаний дуже добре. Декілька років тому, перед запуском ринку землі, теж існувало чимало міфів, однак реалії показують, що за 2,5 роки, доки вже існує ринок землі, нарікань на закон немає.

«Я можу здогадуватися, звідки виникають такі міфи. Наведу приклад, якщо ви захочете купити квартиру у центрі столиці за мільйон доларів, то ви її купите, і довідку про доходи нотаріус у вас не попросить. Однак при купівлі 2 га землі за $4 тис. ви маєте показати довідку з податкової. Тобто землю в Україні сьогодні мають право купувати ті, хто мають офіційні доходи і сплачені в повному обсязі податки. Можливо, це не всім подобається», — зазначив експерт.

Нагадаємо, компанія Volodar проводить додатковий набір інвесторів для придбання земель в усіх регіонах так званого кукурудзяного поясу (лісостепової зони).

Деталі можна дізнатись за телефоном +38 (093) 081-18-17.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus