АГРОТРЕЙД збільшив площі під озимими на 47%

У Групі АГРОТРЕЙД площі під озимими культурами цьогоріч зросли майже на 9 тис. га.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Посіви озимих культур під врожай 2024 року у компанії складають понад 27,5 тис. га, що на 47% більше, ніж в минулому році (18,7 тис. га).

У порівнянні з минулим роком посіви пшениці зросли майже у 3,5 рази до 15,6 тис. га. На Чернігівщині під культуру відвели 8,4 тис. га, на Харківщині — 3 тис. га, на Сумщині — 2,5 тис. га, на Полтавщині — 1,7 тис. га.

Читайте також: Врожайність кукурудзи в АГРОТРЕЙДі цьогоріч складає 131% від прогнозу

Площі під озимим ріпаком нині становлять майже 12 тис. га. З них на Сумщині — 6,4 тис. га, Чернігівщині — понад 4 тис. га та Харківщині — 1 тис. га.

 «Якщо постійно сіяти сталу площу, це може спричинити негативний вплив на врожайність і викликати технологічні складнощі, наприклад, у захисті. Тому зростання площ під озимою пшеницею зумовлено винятково агрономічним підходом — структура планувалася в межах сівозміни. Підбиваючи підсумки, необхідно зазначити, що посівна минула успішно та у стислі терміни, адже погодні умови були сприятливими — все робили майже без зупинок. Тому, на мою думку, з озиминою все буде гаразд», — розповів директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Як повідомлялося раніше, збільшення площ під олійними культурами в Україні буде актуальне у наступному році через зменшення площ під зерновими.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus