Епіцентр Агро планує виготовляти добрива

У 2023 році «Епіцентр Агро» розпочав будівництво установки по виробництву КАСів і РКД у Вінницькій області.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

В компанії планують виготовляти карбамідно-аміачну суміш та рідкі комплексні добрива, що використають під час посівної 2024. Також у звітному році було розпочато реалізацію програми декарбонізації, тобто зменшення парникових викидів.

«Ми маємо дуже амбітні цілі на 2024 рік. Зміна структури посіву, подальше тестування системи no–till, власне виробництво добрив та низка інших проектів — це лише невелика частина викликів, які ми поставили самі собі. Окрім цього, впевнено йдемо до запровадження переробки вирощеної продукції. А це означає, що ми твердо віримо в себе як команду професіоналів, нашу компанію «Епіцентр Агро» та мирне майбутнє України», — підсумовує Світлана Нікітюккерівниця департаменту з аграрних питань «Епіцентр К».

В 2023 році в порівнянні із 2022 роком Україна наростила обсяг виробництва добрив на 81% (2050 тис. т в 2023 році проти 1130 тис. т в 2022 році).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus