Польський єврокомісар написав листа до ЄК — просить захистити ринок від агроімпорту з України

Єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський вважає, що надмірний агроімпорт з України в ЄС може спровокувати нову кризу.

Про це йдеться у його листі до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн та віцепрезидента ЄК з питань торгівлі Валдіса Домбровскіса, пише RMF FM.

Цей лист є позицією польського комісара щодо проєкту нового регламенту ЄК про продовження режиму торговельних преференцій для України.

Войцеховський не підтримає регламент, якщо не будуть враховані його пропозиції, повідомляє RMF FM.

Він пропонує, щоб новий регламент містив захисні положення, подібні до тих, які ЄК вже одного разу застосовувала до імпорту українського ріпаку, кукурудзи, соняшнику та пшениці.

Читайте також: Я зроблю все, щоб зберегти поточне ембарго на українське зерно — новий міністр агрополітики Польщі

Комісар також закликає до обмежень на український цукор і м'ясо птиці, імпорт яких, на його думку, стрімко зростає і загрожує дестабілізувати ринок ЄС.

«Продовження торговельних привілеїв для України, передбачених регламентом ЄС, термін дії якого закінчується цього року, без захисних положень та кількісних обмежень загрожує новою кризою надлишку імпортованої сільськогосподарської продукції з України», — йдеться в листі.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія не бачить дуже значних негативних наслідків від українського аграрного експорту для сільськогосподарського ринку ЄС.

Виконано за допомогоюDisqus