В Agromino розповіли, як вплине на логістику у прифронтових областях дисконт 30% на залізничні перевезення зерна

Дисконт у розмірі 30% на перевезення агропродукції «Укрзалізницею» для аграріїв, які працюють у прифронтових областях, зекономить $4-5/т логістичних витрат, заявив голова Ради директорів Agromino Петр Крогман на Grain Ukraine 2024.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Підтримку аграріїв необхідно збільшити, тому що ситуація у цих регіонах надскладна. І ми хочемо підтримувати життя там, щоб не було втрачене все, чого досягли там аграрії», — сказав він.

Крогман наголосив, що аграріям також мають компенсувати втрату земель через воєнні дії.

«ЗСУ будують фортифікації, вони роблять окопи в наших полях, вони розміщують «зуби дракона», вони мінують наші поля і фермери в прифронтових регіонах не отримують нічого за це», — каже Крогман.

Він вважає, що компенсації аграрії мають отримувати саме від держави, оскільки підтримка аграріїв на прифронтових територіях — «це найкраща інвестиція в захист країни».

«Там (на прифронтових територіях, — прим. ред.) має бути економічне життя, якщо його не буде, то ми втратимо все, що ми інвестували у військовий захист цих регіонів і цілої України. Треба з державного бюджету це зробити. Він отримує дуже багато грошей від Євросоюзу і податків з цих регіонів», — додав Крогман.

Читайте також: Урожай з під обстрілів: аграрії прифронтових областей просять знизити залізничні тарифи. Що про це думають в УЗ? 

  • Наприкінці 2023 року аграрії Харківської області звернулися до місцевої влади з проханням зрівняти для них вартість доставки зернових вантажів залізничним транспортом з західними регіонами.
  • Голова ради директорів Agromino Петр Крогман заявляв, що частковою компенсацією додаткових витрат — логістичних і пов’язаних з війною — було б встановлення більш низьких тарифів для аграріїв, які відвантажують свою продукцію з залізничних станцій, розташованих в 100-кілометровій зоні від кордону з росією чи лінії бойових дій.
  • У травні 2024 року Уряд прийняв пільгові тарифи на залізничні перевезення агропродукції для територій, на яких тривають бойові дії.
Виконано за допомогоюDisqus