Дохід від вирощування цукрового буряку цьогоріч може бути меншим, ніж в попередні роки — думка

Ті аграрії, які хочуть йти в цукровий буряк, однозначно зароблять більше, ніж на зернових, але ці заробітки, можливо, будуть меншими, ніж в 2022-2023 рр.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів генеральний директор компанії «Галс Агро» Сергій Кравчук.

«За двадцять п’ять років нашої роботи у цукровій галузі, ми впевнено можемо сказати, що цукровий буряк одна з найприбутковіших культур у середньостроковій перспективі», — сказав Кравчук.

В структурі компанії є два цукрові заводи, які у 2022 році не працювали через наближеність до зони бойових дій. Минулого року «Галс Агро» запустили в роботу один завод і в цьому році запустять другий.

Читайте також: Дохід з 1 га цукрового буряку в наступному сезоні може скласти $680-700 — УПІ-АГРО 

Кравчук додав, що цьогоріч компанія не планує змінювати сівозміну.

«Якщо у нас є вивірена сівозміна, яка враховує вертикальну інтеграцію холдингу, де мені треба певну кількість сої та кукурудзи для власного тваринництва, певну кількість буряку для роботи цукрових заводів та певну кількість енергетичних культур для біоенергетики — ось вже і є сівозміна. В цій структурі ми можемо змінювати кількість площ під тими чи іншими культурами на 5% максимум», — зазначив Кравчук.

Нагадаємо, Європейська комісія дозволила Україні експортувати у 2024 році до країн блоку 320 тис. т цукру. Минулого року цей показник складав 500 тис. т

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus