Мікродобрива доцільно розглядати як інвестицію з потенціалом отримати додатковий прибуток — думка

Економія на мікродобривах виправдана тоді, коли за даними ґрунтової та листкової діагностики встановлено достатнє забезпечення рослини певним елементом живлення.

В інших випадках — доцільно розглядати мікродобрива як інвестицію з певним потенціалом отримати додатковий прибуток (і навпаки — не отримати у разі відмови від застосування).

Про це в матеріалі «Розширення виробництва, нові продукти та закордонні ринки. Як харківський виробник мікродобрив НВК Квадрат розвиває бізнес попри війну» розповів директор з розвитку НВК «Квадрат» Сергій Полянчиков.

Щодо ефективності, то фахівець навів наочний приклад — внесення бору на таких культурах як соняшник чи ріпак. Очікувана прибавка врожайності — 0,2-0,4 т/га, припустимо, це 100$/га. Витрати становлять 5-7$/га і навіть менше. А тепер повертаємося до питання економії і бачимо, що на чаші терезів лежить прибавка врожайності вартістю 100$/га.

 «То чи варто намагатися зекономити умовні 1-2$/га, вибираючи продукт сумнівної якості, щоб підставити під ризик вартість прибавки, більшої у 50-100 разів за цю «економію»? Питання риторичне», — зауважив Сергій Полянчиков.

По результатам 2023 року у топ-продажів НВК «Квадрат» потрапили такі мікродобрива, як «Квантум Цинк ЕДТА 117», «Квантум Діафан Action» та «Квантум Бор Актив».

Нагадаємо, «Квадрат» першим на ринку України почав виробляти рідкі стартові добрива для технології in-furrow«Квантум-Діафан». Технологія передбачає внесення добрив безпосередньо в насіннєве ложе при посіві.

Також один з перших вивів на український ринок продукти-біостимулятори, як-то «Сіамін» та «АміноМакс» на основі природніх компонентів (екстрактів водоростей та амінокислот відповідно) та лінійку фосфітних продуктів («Квантум ФітоФос»), які мають антистресову направленість. 

Головна виробнича база площею близько 10 га розташована у Харківській області. Ще одну відкрили минулого року на Вінниччині.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus