Якщо українське транзитне зерно піде з Польщі, то надлишкові потужності будуть простоювати — трейдер

Українці не заважають везти польську продукцію, а навпаки, допомогли створити інфраструктурні можливості для перевезення і зберігання зерна. Якщо раніше Польща перевозила залізничним транспортом до 1 млн т, зараз може перевозити до 3 млн, з яких 1,5-2 млн українські.

Про це в матеріалі на Latifundist.com «Польща обіцяла закрити транзит української агропродукції з 1 квітня. Так що там, зерно їде?» розповів консультант із зовнішньоекономічної діяльності «Вілії» Володимир Божок.

«Наш запит створив навіть надлишкову інфраструктуру, тобто ніяк ми не заважаємо везти польське зерно», — каже Божок.

За його словами, на початку війни в Польщі був дефіцит вагонів і локомотивів. Створився попит на транзит українського зерна, відповідно зʼявилися нові потяги — німецькі, чеські. Одна польська компанія навіть купила два локомотиви, щоб возити зерно «Вілії».

Читайте також: Заборона транзиту: Україна у квітні-травні має відправити через Польщу близько 450 тис. т законтрактованого зерна — Горбачьов

«Якщо українське транзитне зерно піде з Польщі, то всі ці надлишкові потужності будуть простоювати і не принесуть доходу компаніям, а відповідно і додатковим надходженням в бюджет Польщі», — зазначив трейдер.

Як повідомлялося раніше, Україні та Польщі не вдалося вирішити питання транзиту на переговорах у Варшаві 27-28 березня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus