З цукровим буряком ситуація, як з гречкою: то ніхто не сіє, то стільки насіють, що потім ще п'ять років знов ніхто не хоче — думка

В Україні ситуація з цукровим буряком повторюється, як з гречкою: аграрії не проявляють до нього інтересу, а потім глобально збільшують посівні площі, вважає заступник генерального директора з економічних питань A'SPIK GROUP Дмитро Панчук.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«З буряком у нас повторюється та сама ситуація, як з гречкою: то ніхто не сіє, то стільки насіють, що потім ще п'ять років знов ніхто не сіє. Кілька років тому ми фермерам пропонували максимально лояльні умови, аби зацікавити їх вирощуванні, а у відповідь чули: «Навіщо нам головний біль з вашим буряком, якщо ми на кукурудзі мільйони заробляємо?». Тепер зовсім інша картина. У 2022 році всі побачили перспективу. У 2023 — підготували площі. А тепер усі сіють», — каже Панчук.

На цьому фоні компанії A'SPIK GROUP, яка традиційно вирощувала і переробляла буряк, довелося навіть на 30% зменшити його посіви.

«Тому що ми навіть не зможемо переробити той буряк, який бажають фермери доставити нам на переробку в цьому році», — додав Панчук.

Читайте також: Дохід від вирощування цукрового буряку цьогоріч може бути меншим, ніж в попередні роки — думка

Виконано за допомогоюDisqus