ЗМІ: Європа готується повернути мито на українські яйця та цукор

Єврокомісія протягом наступних тижнів може застосовувати захисні заходи проти імпорту в Європу українських яєць та цукру, пише EuroActive.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Імпорт яєць з України досяг такого рівня, за яким Єврокомісія вже протягом наступних двох тижнів може запровадити обмеження, після того, як цей виконавчий орган запровадив обмеження на імпорт вівса з України до 5 червня 2025 року. Імпорт цукру також у центрі уваги виконавчого органу ЄС», — пише видання.

Як зазначається, цей крок Єврокомісія здійснює на запит Франції і Польщі.

Ще одним українським товаром, імпорт якого до ЄС вже досяг критичної межі, є цукор. Єврокомісія вивчає це питання, оскільки частина українського цукру, що надходить до ЄС, має статус «внутрішньої обробки», та призначена для реекспорту.

Європейська асоціація користувачів цукру у секторах продовольства й напоїв (CIUS) висловила занепокоєння можливими скороченнями імпорту цукру, який є ключовим товаром для виробництва відповідної продукції.

Читайте також: «Перебрали» квоту в ЄС. Куди експортувати цукор?

  • Кабінет міністрів запровадив з 1 червня нульову квоту на експорт цукру до Європейського Союзу
  • Уряд встановив квоту на експорт мʼяса птиці до Європейського Союзу.  Квота на 2024 рік встановлюється на рівні 132,3 тис. т, зокрема м’яса та субпродуктів індиків на рівні 3,7 тис. т.
  • З 19 червня 2024 року і до 5 червня 2025 року український овес імпортуватиметься до ЄС у межах тарифної квоти з Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ), оскільки Україна перевищила встановлені квоти.
Виконано за допомогоюDisqus