Махінації з вагами: як аграрію уникнути неприємних ситуацій на елеваторах?


Джерело фото: Latifundist.com

Жнива у розпалі, а значить актуальним є питання зберігання врожаю. Аграрії, які не мають власних елеваторних потужностей, здають зерно на сторонні і, буває, що там їх «обважують». Щоб цього уникнути, є сенс встановити на підприємстві автомобільні ваги. Як грамотно обрати таке обладнання та як воно допомагає збільшити прибуток — розповідаємо далі. Цим матеріалом ми продовжуємо знайомити вас з компанією «Ваговимірювальні системи».

Махінації на елеваторах

«Перше, на що потрібно звертати увагу аграрію, який здає зерно на елеватор, коли саме там проводилася повірка ваг. Якщо вона робилася ще на початку минулого сезону, то ваги матимуть суттєву похибку», — розповідає співвласник «Балк-Транс» Максим Павлюченко.

За словами Максима Павлюченка, на елеваторах трапляються  випадки втручання у роботу вагового комплексу. У «Балк-Транс» був така історія з відомим в Україні підприємством. Коли почали з ним працювати, то помітили, що на елеваторі щось не так з вагами. По дорозі з поля попросили водія заїхати на сусідній елеватор і зробити контрольний замір. Різниця на кожній машині складала 300-400 кг.

«Коли ти везеш з елеватора на елеватор, то у тебе є початкова і кінцева вага. Ти можеш їх порівнювати. А коли везеш з поля на елеватор — такої можливості немає. У нашому випадку ми провели офіційну перевірку, яка показала, що ваги точні. А потім, коли почали проводити розслідування, виявилось, що під ними вбудовано механізм. У комплекті до нього йде пульт за допомогою якого робітник елеватора чи керівник можуть змінювати вагу. Саме таким чином вони і отримували 300-400 кг надлишку на кожній машині», — пояснює Максим Павлюченко.

Такі махінації переважно відбуваються на аналогових датчиках тензометричних ваг. А ось цифрові датчики зазвичай важко зламати.

На які ще махінації можна потрапити? На підприємствах ваги можуть стояти на в’їзд та виїзд. Максим Павлюченко радить перевіряти і перші, й другі. Бо елеватор може занижувати вхідну вагу брутто або змінювати вагу тари. З його досвіду були і такі випадки.

Як Ваговимірювальні системи допомагають аграріям контролювати зважування зерна
Читати також

Деякі логістичні компанії (зазвичай вони пропонують найдешевші тарифи на ринку) після зважування (брутто) зливають воду зі спеціальних ємностей в авто і отримують надлишкову вагу у 200-300 кг.

Саме тому наш співрозмовник радить навіть невеликим агропідприємствам мати ваги, особливо тим, хто везе на елеватор відразу з поля. Можна буде зробити контрольний замір на своїх вагах і вже на елеваторі порівняти: чи в межах похибки це число, чи є суттєва різниця.

«Ваги — це контрольна точка для всіх. Ви можете мати свою людину на прийманні, яка проконтролює, що показали ваги, при водієві зробить фотозвіт приймання. Але, як показує практика, навіть якщо все на елеваторі автоматизовано, втручання людини у роботу системи можливе. Це звісно виняток. Але такі прикрі ситуації на ринку є», — зауважує Максим Павлюченко.

Автомобільні ваги: як обрати?

Автомобільні ваги, з досвіду операційного директора «Ваговимірювальних систем» Олександра Німчика, варто брати агропідприємствам із земельним банком від 500-700 га. За його словами, ваги — це контроль обліку. А там, де є контроль, є можливість більше заробляти.

У 85% випадках аграрії беруть 18 метрові ваги на 60 чи 80 т. Решта — це чи більші, чи менші ваги за розмірами.

Вибір вагового комплекса потрібно робити, спираючись на очікування клієнта від роботи з вагами:

Олександр Німчик

операційний директор компанії «Ваговимірювальні системи» 

«Для більшості — це можливість автоматизувати процес зважування і вести облік продукції без участі вагаря. Для когось надзвичайно важливим є точність обладнання, тому для них ваги з підвищеною точністю стануть найпривабливішим рішенням. Хтось не хоче сплачувати штрафи за перевантаження на трасі. Тому обере для себе стаціонарні автомобільні ваги стандартної точності, але доповнені функцією поосьового зважування».

Автомобільні ваги від «Ваговимірювальних систем» виготовляються з італійських комплектуючих та доповнюються безкоштовним програмним забезпеченням. Це програмне забезпечення постійно доповнюється і вдосконалюється.

Ще до минулого року воно могло зберігати та обробляти інформацію лише про вагу кожної конкретної автівки та вантажа в ній після розвантаження. Але потім кільком клієнтам знадобилося вести облік окремо кожного сорту зерна, аналізувати залишки на складах по кожній культурі та формувати автоматично форму для лабораторних аналізів.

Олександр Німчик

операційний директор компанії «Ваговимірювальні системи» 

«Ми зрозуміли, що, очевидно, це буде поширене питання від клієнтів з аграрної галузі. Тому впровадили цю доробку. А зараз вже самі пропонуємо їм звернути увагу, що використання цієї доробки для них може стати дуже зручним і корисним інструментом. Водночас додатково їм нічого не потрібно доплачувати».

Похибка у автомобільних ваг: якою вона може бути?

Як нам пояснили в компанії, точність зважування залежить від геометрії платформи та тензометричних датчиків. Для контролю першого фактору компанія радить регулярно здійснювати технічне обслуговування ваг.

А от з другим фактором все цікавіше. Вже на етапі підбору ваг клієнт можете обрати більш точне обладнання. Для автомобільних ваг підвищеної точності «Ваговимірювальні системи» використовують італійські тензометричні датчики Dini Argeo які мають похибку до 50 т +\- 30 кг. Більшість ваг, які встановлюються в Україні мають похибку на тому ж навантаженні +\- 60 кг.

Олександр Німчик

операційний директор компанії «Ваговимірювальні системи» 

«Тобто на цих датчиках ми отримуємо в два рази точніші показники. На перший погляд різниця здається не значною, але давайте порахуємо. Припустимо, у вас 5 000 авто зважується на рік: 5 000*30 = 150 000 кг. Тобто максимальна похибка на вагах може бути 150 т. Якщо брати інші датчики, то це в два рази більше: 300 т при вартості продукту в 8 тис. От і рахуйте економію».

Сервісне обслуговування ваг

Як уникнути проблем з експлуатацією автомобільних ваг? Формула від «Ваговимірювальних систем»: проведення регламентних робіт ТО згідно рекомендацій + «хазяйське» ставлення до техніки.

Олександр Німчик радить двічі на рік у якості профілактики здійснювати планове сервісне обслуговування. Воно допоможе завчасно виявити та попередити можливі поломки та несправності. Компанія має у своєму складі 11 сервісних бригад, які працюють 24/7. 

За рік обслуговують вагове обладнання 2 тис. клієнтів. Причому обслуговують не тільки свої ваги, а й інших виробників, навіть, якщо ті встановлені на підприємстві ще 5-10 років тому. На виконані роботі дають гарантію на пів року.

Наталія Родак, Latifundist.com

Виконано за допомогоюDisqus