Гороян: До нового року можемо закрити ще 4-5 елеваторів

Група компаній PROMETEY може закрити ще декілька елеваторів до кінця 2024 року. Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів засновник компанії Рафаель Гороян.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Думаю, до нового року можемо закрити ще 4-5 елеваторів. Це перший рік, коли ми вдаємося до таких радикальних кроків — вимушено з метою оптимізації. У попередні роки «Прометей» ніколи не закривав елеватори, навіть спорожнілі», — сказав Гороян.

Він зауважив, що цього сезону на ситуацію негативно вплинула посуха на півдні і в центрі України. На півдні врожай соняшника на 30% менше від запланованого.

«У центрі, гадаю, врожай теж буде на 30-40% меншим від очікуваного. Два елеватори ми закрили саме з цієї причини: вирішили, що нарощувати збитки далі просто не має сенсу. Ще один закрили через складну логістику — труднощі у транспортуванні товару. Якщо тенденції збережуться — закриватимемо елеватори й надалі», — додав засновник компанії.

Читайте також: «Буде рік або півтора боротися за своє існування»: підприємства PROMETEY потрапили до списку ризикованих 

  • У вересня агрохолдинг повідомив, що закриє 3 з 28 своїх елеваторів. Також компанія скорочує штат, який наразі налічує 1,2 тис. працівників.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus