Національний виклик: Деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості?

Дата
Грудень 2022, 9(Пт)
Час
10:00
Адреса
Україна, online, YouTube
III конференція Національний виклик: Деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості?

III конференція «Національний виклик: Деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості?» присвячена проблемі деградації ґрунтів та пошуку шляхів її вирішення в Україні. Цього року фокус обговорення зосереджений на деструктивному впливі активних воєнних дій на ґрунти.

Організатори заходу: компанія «БТУ-ЦЕНТР» і ГС «Органічна Україна», конференцію підтримує проєкт «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства». Захід відбудеться у партнерстві з FAO, асоціацією «Українське ґрунтове партнерство», Global 100% RE Ukraine, МХП і Міжнародним інститутом бізнесу.

Конференція включатиме три секції:

  • «Деградація ґрунтів: нові виклики та перспективи»;
  • «Сучасні методи визначення здоров’я ґрунту»;
  • «Практичні кроки до відродження родючості ґрунтів».

Програма

У фокусі обговорень проблеми, які Україні слід вирішувати вже зараз, способи визначення ступеня деградації ґрунту та його мікробіому, практичні інструменти оздоровлення у різних випадках деградації, інтеграція державних та міжнародних програм з відновлення родючості ґрунту.

Організатори запросили до обговорення представників держави, аграрного бізнесу, науки та освіти з метою привернути максимальну увагу суспільства до проблеми деградації ґрунтів.

Щорічно конференція збирає більше 300 учасників. Цьогоріч перед аудиторією виступлять 15 спікерів, серед яких посол з особливих доручень МЗС України Ольга Трофімцева, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, президент «МХП Еко Енерджи», голова правління Global 100% RE Ukraine Олександр Домбровський, керівниця проєктів R&D у Kernel Катерина Шаванова, завідувач лабораторії інструментальних методів досліджень ґрунтів, стандартизації та метрології, д. с.-г. наук ННЦ «Інституту ґрунтознавства і агрохімії ім. О.Н. Соколовського» Максим Солоха, представники ДУ «Інститут охорони ґрунтів України», вітчизняні та закордонні аграрії-практики з відродження деградованих ґрунтів.

Реєстрація

https://grunt.organicukraine.org.ua/
Виконано за допомогоюDisqus